"'Locura. Club nocturno' promet tenir molts moments de bogeria per a l'espectador"

Per segon any consecutiu, l’acadèmia de ball vinarossenca Locura promou un espectacle benèfic, en aquest cas, sota l'eslògan 'Locura. Club Nocturno' amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Les entrades tindran un preu simbòlic de sis euros i els fons recaudats aniran íntegrament destinats a les associacions Càritas Vinaròs i Aspas de Castelló. Avui parlem amb el seu director, “Toño” Forner Sanz, per què ens parle de tot el que envolta aquest espectacle i del que ens trobarem el proper cap de setmana a l’Auditori Municipal W. Ayguals de Izco de Vinaròs.

• ¿Cóm neix aquesta proposta?
Si no va ser el mateix dia del festival que vam organitzar al mes de Juny d'aquest any, va ser al dia següent. La idea neix gràcies a Marc Méndez, un dels ballarins de Locura. A partir d’aquest moment, es va anar parlant i la idea va anar agafant forma, tot i que com venien les vacances d'estiu es va deixar un poc aparcada fins al principi del nou curs, on ja ho vam emprendre amb moltes ganes.

• ¿Ha sigut clau l’èxit del primer any per fer possible aquest segon espectacle benèfic?
Sincerament, estem molt contents amb l'exitosa resposta que va tindre el musical benèfic de l'any passat  ("Locura...Tu nuevo musical") per dos motius. En primer lloc, per l'aportació econòmica que vam destinar a les associacions per a les que actuàvem. I en segon lloc, per la satisfacció personal de cadascun dels membres de Locura que vam participar en aquell espectacle.

• ¿Es tracta d’una proposta conjunta entre Locura, les associacions i la Regiduria de Cultura?
La veritat és que es tracta d’una idea que Locura proposa a la Regidoria de Cultura a principis de Setembre. Després d'aquesta trobada, ens vam posar en contacte amb les associacions a les quals volíem ajudar aquest any  (Càritas Vinaròs i Aspas de Castelló) i no va hi haure cap tipus de problema.

• Centrant-mos una mica més ja en l'espectacle que teniu preparat per aquest proper cap de setmana. ¿Quin serà l’argument de "Locura. Club Nocturno"?
"Locura. Club nocturno" és la historia d'un club on vedettes, empresaris, ballarins, cantants i gent del món de la faràndula es donen cita passant per situacions molt diverses. Jo ho descriuria com "Una noche de locura".

• ¿Quants balls i quanta gent participarà en l’espectacle? ¿Edats?
Hi hauran quinze balls musicals. Quatre, els hem recuperat d'altres festivals, per tant, sumem onze noves coreografies que esperem que agraden a tothom que ens vingui a veure. Durant l’espectacle, participarem 32 artistes i les edats estan compreses entre els 13 i els 46 anys. Però jo em pregunto: ¡Què més dona l'edat si un fa allò que més li agrada?

• Tenint en compte, la quantitat de balls que hi hauran, és més que evident que hi ha un esforç molt important darrere. ¿Des de quan porteu preparant aquest espectale?
Els assajos van començar a principis de Setembre. Des d’aleshores, cada divendres, dissabte i diumenge hem estat preparant aquest espectacle, tot i que vam fer algun petit parèntesi per preparar l'actuació que vam oferir a Sant Mateu el passat 26 de Setembre.

• ¿Hi haurà sorpreses? ¿Se’n pot desvelar alguna?
Com la meua mare diria: "Sempre mos sorpreneu", i això que ella ho té dins de casa. Però bé, sorpreses de ben segur que hi hauran, desvelar-les, no pot ser, millor que us passeu aquest pont per l’Auditori i ho sabreu.

• ¿Creus que esdeveniments similars al vostre ajudarien a augmentar l’afició pel ball a Vinaròs?
Jo diria que al sector femení poc li fa falta per a animar-se a ballar, però al sector masculí se’l té que motivar i que millor que un "club nocturno", ¿no? Així que ja sabeu el que toca, tots els components de +Vinaròs a apuntar-se a Locura.

• ¿Teniu pensat portar aquesta actuació a altres localitats?
Encara no ens ho hem plantejat perquè ara mateix estem centrats únicament amb l'actuació a l'Auditori de Vinaròs. Però si a la gent li agrada i altres consistoris es posen en contacte amb nosaltres, estarem encantats de portar els nostres balls a altres localitats.

• Per acabar, ¿què li diries a la gent per què vagi a veure l’espectacle?
32 ballarins, 15 coreografies, 6 euros, 3 dies, 2 magnífiques causes i 2 “rombos”. Quant de numero per què t'animes a comprar una entrada i vingues a visitar "Locura. Club Nocturno".

Moltes gràcies pel teu temps Toño.
A vosaltres.

Sessions:
Dissabte 30 d’Octubre a les 23 hores.
Diumenge 31 d’Octubre a les 19 hores i a les 23 hores.
Dilluns 1 de Novembre a les 19 hores.